Vánoční včelí úly alias vosí hnízda

Oblíbené vánoční cukroví s vůní rumu. Recept zvládne určitě každý.


4.336x
35 min

Postup přípravy

Do mísy dáme jemně mleté piškoty, přidáme prosátý moučkový cukr, změklé máslo nakrájené na kousky a 2 vrchovaté lžíce kakaa. Přidáme mléko, rum a důkladně zpracujeme v hutné a nelepivé těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme minimálně na hodinu do lednice.

Mezitím si připravíme náplň z 80 g másla, 2 lžic rumu a vanilkového cukru.
Změklé máslo důkladně rozšleháme s vanilkovým cukrem a rumem do hladkého krému. Přichystáme si i piškoty na uzavření vosích hnízd - asi 35 kousků.

Formičky na vosí hnízda vysypeme moučkovým cukrem. Z těsta uždibujeme kousky, které vtlačujeme do formiček a ve středu vyhloubíme důlek na náplň. Do důlku dáme trochu máslového krému a přiklopíme piškotem (plochou stranou ven). Takto tvoříme všechna vosí hnízda do vyčerpání surovin. Formičku před každým vtlačením těsta nezapomínáme vysypat cukrem!

Vánoční vosí hnízda uchováváme v krabičce v chladu a podáváme na sváteční stůl s ostatním cukrovím.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční včelí úly alias vosí hnízda

Zpět na recept