Vánoční puding

Recept na pravý anglický vánoční puding.


5.01x
160 min
1×

Postup přípravy

Vše kromě vajec a rumu smícháme vařečkou a myslíme na své přání. Pokud je směs moc tuhá, přilijeme pivo. Přikryjeme a dáme do chladna a každý den mícháme.

Po 14 dnech vmícháme vejce a rum. Rozdělíme do varných misek a naplníme asi 3 cm pod okraj. Překryjeme pečícím papírem, převážeme, přikryjeme alobalem a znovu zavážeme.

Do hrnce vložíme misky, dolijeme do poloviny vodou a vaříme asi 6 hodin. Po vychladnutí uložíme (převážně) v chladu, vánoční puding vydrží až půl roku.

Před podáváním opět povaříme 1 hodinu. Teplý vánoční puding vyklopíme na talíř. Polijeme whiskou nebo brandy a zapálíme.
user-icon

autor ligy.fizy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční puding

Zpět na recept