Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto a necháme ho asi hodinu v chladu odpočinout. Pak jím plníme ořechové formičky. Upečeme a ještě teplé vyklápíme.
Mezitím si připravíme krém. V mléce si uvaříme pudink podle návodu na obalu, ale bez cukru. Necháme jej vychladnout. Utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky. Přidáme opatrně podle chuti trochu rumu, hlavně pořád mícháme, aby se krém nesrazil! Pak přidáme nastrouhanou čokoládu a zahustíme vychladlým pudinkem. Zahušťujeme podle chuti, ale nesmíme to přehnat! Krém pak necháme chvilku v chladu, aby se jím lépe plnilo. U všech přísad, které nejsou uvedeny přesně, nezapomeneme, že méně občas znamená více.
Vychladlé ořechy plníme krémem a vždy dva k sobě slepíme. Vánoční ořechy Yvetka obalujeme v cukru smíchaným s kakaem, aby měly barvu vlašských ořechů.