Vánoční ořechy Yvetka

Recept na výborné vánoční cukroví.


5.05x
120 min

Postup přípravy

Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto a necháme ho asi hodinu v chladu odpočinout. Pak jím plníme ořechové formičky. Upečeme a ještě teplé vyklápíme.

Mezitím si připravíme krém. V mléce si uvaříme pudink podle návodu na obalu, ale bez cukru. Necháme jej vychladnout. Utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky. Přidáme opatrně podle chuti trochu rumu, hlavně pořád mícháme, aby se krém nesrazil! Pak přidáme nastrouhanou čokoládu a zahustíme vychladlým pudinkem. Zahušťujeme podle chuti, ale nesmíme to přehnat! Krém pak necháme chvilku v chladu, aby se jím lépe plnilo. U všech přísad, které nejsou uvedeny přesně, nezapomeneme, že méně občas znamená více.

Vychladlé ořechy plníme krémem a vždy dva k sobě slepíme. Vánoční ořechy Yvetka obalujeme v cukru smíchaným s kakaem, aby měly barvu vlašských ořechů.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční ořechy Yvetka

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena