Vánoční ořechy plněné krémem

Chutné cukroví ve tvaru vlašského ořechu plněné jednoduchým krémem, který si připravíme den předem.


4.312x
45 min

Postup přípravy

Čerstvou smetanu dáme ohřát. Do smetany rozlámeme čokoládu, kterou za stálého míchání necháme rozpustit. Krém odendáme z plotny, necháme vychladit a přikrytý transparentní folií necháme přes noc v lednici.

Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme půl hodinky v lednici odpočinout.

Troubu rozehřejeme na 180 °C a ořechové formičky vytřeme lehce máslem.

Těsto rozdělíme na několik kousků a z každého kousku rukama vyválíme slabé válečky.

Z každého válečku odebereme asi 5 cm těsta a prsty je pěkně rozprostřeme ve formičce tak, aby vnitřek zůstal prázdný na krém. Takže vlastně tvoříme prázdné ořechové skořápky.

Připravené ořechy pečeme po dobu asi 10 minut, poté necháme vychladnout a jemně vyklepneme.

Krém z lednice vyšleháme a naplníme cukrářský sáček. Krémem naplníme ořechovou skořápku a druhou skořápkou uzavřeme. Takto zpracujeme všechny ořechy.

Vánoční ořechy plněné krémem obalíme v moučkovém cukru a můžeme podávat na vánoční stůl.

Tip: Krém se může zaměnit za námi oblíbený i s přidáním troškou rumu.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční ořechy plněné krémem

Zpět na recept