Tohle linecké cukroví je speciální. Nejenže je slepené džemem, ale ještě je převázané marcipánem. Dokonalost sama.
Hodnocení
4.8
/ 5 (111x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Na potření
Marmeláda1 sklenka
Na ozdobu
Marcipán2 balíčky
Čokoládová poleva1 balíček
Bílkové ozdoby
Těsto
Linecké těsto1 ks
Postup přípravy
Z klasického vyváleného lineckého těsta radýlkem vykrajujeme malé obdélníčky.
Upečené a studené pak vždy spojíme dva k sobě marmeládou.
Potom rozválíme marcipán asi na 2 mm tenký plát a radýlkem vykrajujeme dvojnásobné obdélníčky než jsou linecké, ale ještě asi o 1 mm větší na obal knížky.
Marcipánovými obdélníčky zabalíme připravený základ na knížečky z lineckého a necháme marcipán zaschnout.
Po zaschnutí marcipánu máčíme hřbet knížeček v čokoládě a zdobíme podle fantazie. Já jsem využila hotových cukrářských ozdob.
Ozdobené vánoční knížečky skladujeme v suchu a chladu, jinak marcipán zvlhne.