Vanilkový korpus

Vláčný a nadýchaný korpus s vůní vanilky, který je vhodný především na dorty a řezy. Podle snadného receptu jej zvládne i začátečník.


3.934x
45 min

Postup přípravy

Vejce o pokojové teplotě rozdělíme na žloutky a bílky. Do bílků přidáme lžíci studené vody a špetku soli a poté šleháme na vysoké otáčky do tuhého sněhu.

K žloutkům přidáme cukr a lžíci teplé vody a šleháme na střední otáčky do krémové pěny, potom přilijeme olej a znovu prošleháme. Smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a za stálého míchání přidáváme po částech ke žloutkům.

K tuhé žloutkové směsi přilijeme smetanu a znovu promícháme. Odložíme robota a stěrkou opatrně přidáme ušlehaný sníh. Těsto na vanilkový korpus lehce promícháme a přelijeme do předem vymazané formy.

Korpus pečeme zhruba 25 minut v troubě předehřáté na 160 °C.

Vanilkový korpus používáme k přípravě různých svátečních dortů a řezů.
user-icon

autor Karolína


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilkový korpus

Zpět na recept