Vanilkové vánoční rohlíčky

Vanilkové rohlíčky by na vánočním stole neměly chybět. Výborný recept.


4.231x
75 min

Postup přípravy

Z hladké mouky, cukru moučka, rozemletých ořechů, ztuhlého másla a špetky soli vypracujeme pevné těsto. Pracovat musíme rychle, aby máslo moc nezměklo. Po dokonalém propracování těsto zabalíme do potravinové folie a necháme uložené přes noc v chladničce.

Před pečením vyndáme těsto z chladničky a necháme je zteplat na pokojovou teplotu. Když je těsto tvárné, tak z něho tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme rohlíčky ve vyhřáté troubě dorůžova.

Po upečení ještě teplé rohlíčky obalujeme v cukru moučka smíchaném s vanilkovým cukrem.

Vanilkové vánoční rohlíčky podáváme jako výborné tradiční cukroví na vánoční stůl.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilkové vánoční rohlíčky

Zpět na recept