Vanilkové rohlíčky

Recept na tradiční české vánoční cukroví. Vanilkové rohlíčky pečeme jako první ze všech druhů cukroví, aby stihly proležet.


3.5550x
0 min
13×

Postup přípravy

Tuk pokrájíme a při pokojové teplotě ho promícháme s moučkovým cukrem a se žloutkem, přidáme mleté ořechy, lžičku vanilinového cukru, špetku mleté skořice, prosátou mouku a rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odležet přikryté asi hodinu v ledničce.


Z těsta odkrajujeme kousky, které vyválíme na dlouhé válečky, ze kterých ukrajujeme stejně dlouhé dílky. Na mírně pomoučeném válu z nich tvarujeme rohlíčky. Přeneseme na vymaštěný plech a pečeme v horké troubě do mírného zrůžovění. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilinového cukru a necháme vychladnout.


Nejlepší rohlíčky jsou asi 14 dní uleželé ve studené místnosti. V tomto případě platí - čím starší, tím lepší.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilkové rohlíčky

Zpět na recept