Vanilková omáčka

Vanilkovou omáčku podáváme jak teplou, tak studenou. Servírujeme ji ke zmrzlinám, pudinkům, ovocným salátům


3.0149x
20 min

Postup přípravy

Vanilkový lusk rozřízneme a vyškrábeme dřeň. Do hrnce vlijeme mléko, přidáme cukr, vanilkovou dřeň a společně povaříme.

Škrob smícháme s vodou, přilijeme k mléku a povaříme. To vše vaříme 4 až 5 minut za stálého míchání. Nakonec zjemníme zašleháním vajec. Omáčku již nevaříme.

Hotovou vanilkovou omáčku odstavíme z plotny. Pokud ji nepodáváme teplou, během chladnutí několikrát našleháme metlou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilková omáčka

Zpět na recept