Vanilková omáčka

Vanilkovou omáčku podáváme jak teplou, tak studenou. Servírujeme ji ke zmrzlinám, pudinkům, ovocným salátům


3.0149x
20 min

Postup přípravy

Vanilkový lusk rozřízneme a vyškrábeme dřeň. Do hrnce vlijeme mléko, přidáme cukr, vanilkovou dřeň a společně povaříme.

Škrob smícháme s vodou, přilijeme k mléku a povaříme. To vše vaříme 4 až 5 minut za stálého míchání. Nakonec zjemníme zašleháním vajec. Omáčku již nevaříme.

Hotovou vanilkovou omáčku odstavíme z plotny. Pokud ji nepodáváme teplou, během chladnutí několikrát našleháme metlou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.