Vanilková jablka v croissantu

Elegantní snídaně nebo jednoduchý dezert. Karamelizovaná vanilková jablečná nádivka v obalovaném croissantu.


2.876x
30 min

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Vanilkový lusk rozpůlíme a nožem z něj vyškrábeme dužinu.

V teflonové pánvi rozpustíme máslo. Vsypeme čtvrtky jablek, vanilku a cukry. Vše necháme na mírném plameni za občasného promíchání podusit, než ovoce změkne a šťáva začne karamelizovat. Trvá to zhruba čtvrt hodiny.

V misce ušleháme smetanu, cukr, vejce, skořici a citronovou kůru. Croissanty si podélně rozřízneme, namočíme v připravené směsi a z obou stran osmahneme na másle.

Na spodní část croissantu navršíme vanilková jablka a překryjeme je druhou polovinou. Pak už jen zaprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
user-icon

autor mikael


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilková jablka v croissantu

Zpět na recept