Vaření.czReceptyVanilková jablka v croissantu

Vanilková jablka v croissantu

Elegantní snídaně nebo jednoduchý dezert. Karamelizovaná vanilková jablečná nádivka v obalovaném croissantu.


2.876x
30 min

Ingredience

cukr moučka
máslo na smažení
6 kscroissant

na obalení

6 ksvejce
1 kscitron
2 lžícecukr krupice
2-3 lžičkymletá skořice
2-3 lžícesmetana ke šlehání
2 špetkymletý badyán

náplň

100 gmáslo
90 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
1 ksvanilkový lusk
5 ksjablko

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Vanilkový lusk rozpůlíme a nožem z něj vyškrábeme dužinu. V teflonové pánvi rozpustíme máslo. Vsypeme čtvrtky jablek, vanilku a cukry. Vše necháme na mírném plameni za občasného promíchání podusit, než ovoce změkne a šťáva začne karamelizovat. Trvá to zhruba čtvrt hodiny. V misce ušleháme smetanu, cukr, vejce, skořici a citronovou kůru. Croissanty si podélně rozřízneme, namočíme v připravené směsi a z obou stran osmahneme na másle. Na spodní část croissantu navršíme vanilková jablka a překryjeme je druhou polovinou. Pak už jen zaprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
user-icon

autor mikael

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vanilková jablka v croissantu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena