Toto rizoto jsme si vždy připravovali na vandrech v kotlících. Když jsme tento pokrm uvařili dětem pod stanem, řekly, že jiné rizoto již nechtějí. Doma rizoto připravujeme na pánvi a v hrnci.
Hodnocení
3.2
/ 5 (20x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Na ozdobu
Tvrdý sýr
Ostatní
Vepřové maso ve vlastní šťávě2 konzervy
Rýže ve varném sáčku4 balíčky
Okurky sladkokyselé9 ks
Postup přípravy
V osolené vroucí vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu.
Vepřové konzervy kompletně s veškerým obsahem vyklepneme do hluboké pánve a maso opečeme.
Okurky nakrájíme na větší kostky a přidáme k horkému masu, přidáváme společně s uvařenou rýží. Vše dobře promícháme, podle potřeby osolíme a opepříme.
V teple a pohodlí domova podáváme vandrácké rizoto posypané strouhaným sýrem. Pod stanem se spokojíme s plným ešusem a lžící.
Uvařila jsem ho sobě a už teď vím, že ho uvařím znovu. Děkuji mockrát za recept.
rihova (tecka) karoll
Komentář k receptu Vandrácké rizoto
Dnes jsem uvařila " Vandrácké rizoto " příteli, oblizoval se až za ušima. Super recept,levný , hlavně snadný na přípravu a skvěle chutná. díky za tip k obědu :)