Vamberecký řízek

Plněný vepřový řízek sýrem párkem a cibulí, obalený v tojobalu.


2.91205x
45 min
1×

Ingredience

sůl
1 kscibule
4 plátkysýr
olej na smažení
400 gvepřová kýta
120 gjemné párky

trojobal

1 ksvejce
60 gstrouhanka
2 lžícemléko
1 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a do středu každého z nich položme plátek sýra, cibule a párku. Řízek přeložíme.

Vamberecký řízek obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem, ve strouhance a smažíme v horkém oleji do zlatavé barvy.

Zlatavý vamberecký řízek podáváme jako klasický řízek.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vamberecký řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.