Šťavnaté vepřové řízky z trouby

Oblíbený způsob, jak připravit šťavnaté a chutné řízky. A zároveň ušetřit si všechnu tu práci a nepořádek s trojobalem.


5.07x
120 min

Postup přípravy

Plátky masa z vepřové krkovice nebo kýty zabalíme do potravinářské fólie a z obou stran naklepeme. Maso se tak nepotrhá.

Vajíčka rozklepneme, osolíme, přidáme červenou paprikou, oregano a prolisovaný česnek, hořčici a pár kapek šťávy z citronu. Vše důkladně vyšleháme a do této marinády pak maso naložíme. Můžeme takto nechat naložené do druhého dne, minimálně však alespoň 2 hodiny.

Maso poté vyndáme z marinády, necháme okapat a pečlivě obalujeme ve strouhance.

Vepřové řízky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme olejem a pečeme zhruba 15 minut při 200 °C. Poté obrátíme a dopečeme dalších 15 minut.

Šťavnaté vepřové řízky z trouby podáváme stejně jako klasicky připravené řízky, nejlépe s domácím bramborovým salátem.

Jak správně smažit řízky?

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnaté vepřové řízky z trouby

Zpět na recept