Vepřové křupavé řízečky

Recept na tenké vepřové řízečky s parmazánem a chia semínky, které podáváme jako teplou chuťovku při masopustních a jiných oslavách.


3.617x
45 min

Postup přípravy

Vepřovou pečínku očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Maso osolíme, opepříme a naklepeme. Lžičku chia semínek necháme nabobtnat ve 2 lžících vody a poté je v míse rozšleháme s vejci a strouhaným parmazánem dohladka. Vepřové plátky obalíme v mouce, vajíčkové směsi a strouhance. Řízečky usmažíme na sádle z obou stran dozlatova a necháme na ubrousku osušit. Smažené křupavé řízečky se sýrem a chia semínky můžeme podávat jako teplou chuťovku s čerstvou nebo nakládanou zeleninou a pečivem, vepřové řízečky je možné podávat také jako hlavní chod s bramborovým pyré.


Jak správně smažit řízky?


Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli


Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.


Ty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové křupavé řízečky

Zpět na recept