Valtířovské filé

Další zapékaný pokrm, tentokráte z brambor, filé a zeleniny.


3.1115x
75 min

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě a oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme se solí. Papriky a rajče opláchneme a nakrájíme na proužky. Troubu předehřejeme na 200°C.

Filé naporcujeme, potřeme utřeným česnekem a na oleji krátce opečeme.

Do zapékací misky naskládáme porce filé, okořeníme kořením na ryby.

Na vypečeném tuku opečeme brambory společně s cibulí, paprikami a rajčetem. Opečenou bramborovou směs navrstvíme na filé, přelijeme smetanou a zvolna zapečeme.

Valtířovské filé servírujeme s tmavým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Valtířovské filé

Zpět na recept