Osvědčený recept na chutné jídlo ze zapékací misky, které je výborné se zakysaným zelím.
Hodnocení
5.0
/ 5 (8x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Olej2-3 lžíce
Sůl1-3 špetky
Brambory1 kg
Majoránka1 lžička
Cibule1 ks
Pohanka500 g
Uzený bůček350 g
Tvrdý sýr200 g
Mletý černý pepř1-3 špetky
Postup přípravy
Nejprve podle návodu na obalu uvaříme pohanku.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a v dalším hrnci uvaříme.
Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky a česnek nasekáme na plátky.
Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.
V pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 - 4 minuty.
Přidáme bůček, chvíli prohříváme, dále přisypeme uvařenou pohanku a směs dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na závěr přidáme uvařené brambory a směs promícháme.
Směs vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme přibližně 5 minut. Valašský kontrabáš chutná nejlépe se zakysaným zelím.