Vajíčkové karbanátky

Tento recept je vhodný pro každého vegetariána. I bez masa si lze vychutnat křupavé karbanátky.


3.69x
30 min

Ingredience

1 ksvejce
100 gstrouhanka
1 svazečekpetrželka
2 kscibule
50 mlsmetana
5 ksvejce natvrdo

podle chuti

sůl
mletý čený pepř

na obalení

strouhanka

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Pět vajec uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibule po oloupání nakrájíme nadrobno. Vejce a cibuli promícháme, přidáme vejce syrové, smetanu, strouhanku, nasekanou čerstvou petrželku a směs osolíme a opepříme. Ze vzniklého těsta pak vytvoříme karbanátky a obalíme je ve strouhance. Na rozpáleném tuku vajíčkové karbanátky osmažíme. Vajíčkové karbanátky podáváme třeba s bramborovou kaší.
user-icon

autor Petí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vajíčkové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena