Vajíčková roláda

Recept se bude hodit na slavnostní velikonoční stůl. Neobvyklá a velmi chutná roláda.


4.610x
60 min
1×

Postup přípravy

Celá vejce vyšleháme se solí. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, olivový olej, posekané bylinky a ochutíme mletým bílým kořením. Těsto rozetřeme na menší plech (s rozměry přibližně 31 x 20 cm a vyložený papírem na pečení) a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 20 minut.

Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme uzené maso pokrájené na malé kousky a společně opečeme. Vajíčka rozšleháme, přilijeme k masu a za stálého míchání opékáme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, přidáme kyselou okurku nakrájenou na malé kostky a uvařené vejce, ochutíme hořčicí, solí, mletým pepřem a promícháme.

Upečené těsto ještě za tepla potřeme připravenou teplou náplní a stočíme do rolády. Vajíčkovou roládu odložíme na chladné místo ztuhnout.

Vajíčkovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme zastudena. Je výborná nejen na Velikonoce.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vajíčková roláda

Zpět na recept