Vajíčková jarní pomazánka

Recept na výbornou vajíčkovou pomazánku.


5.02x
30 min
1×

Ingredience

5 ksvejce
10 dkgšunka
1 kscibule
5 dkgniva
1 lžíceplnotučná hořčice
0.5 ksčervená paprika
1 kstavený sýr
1 kspomazánkové máslo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

petrželka

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a pak rozkrájíme nadrobno. Papriky, šunku, cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno. Nivu nastrouháme na jemno.

Smícháme uvařené a nadrobno nakrájené vejce, tavený sýr, pomazánkové máslo a hořčici do hladké směsi. Osolíme, opepříme, přidáme na jemno nakrájenou červenou papriku, šunku, cibuli, petrželku nebo pažitku a strouhanou nivu. Vše znovu promícháme. Pokud se zdá pomazánka příliš hustá, naředíme ji lžící vřelého mléka, bude se lépe roztírat.

Vajíčkovou jarní pomazánku podáváme s tmavým pečivem nebo vekou. Na jaře můžeme pomazánku zdobit ředkvičkami nebo kedlubnou.

user-icon

autor Ivana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vajíčková jarní pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká