Vaječno-likérová bábovka

Výborný moučník k odpolední kávě.


3.174x
90 min
2×

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Mouku prosejeme a smícháme s kypřícím práškem. Bábovkou formu vymažeme a vysypeme strouhankou.

Utřeme cukr a žloutky, přidáme olej a likér a vmícháme mouku s kypřícím práškem. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do základu těsta.

Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Osobně dávám moučkového cukru méně, asi 200g i tak je bábovka dost sladká.
user-icon

autor artep


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječno-likérová bábovka

Zpět na recept