Do hrnečku rozklepneme vejce. Přidáme lžíci vody, strouhanky a špetku soli. Podle potřeby můžeme dát vody více. Směs dobře promícháme.
Na pánvi rozpálíme tuk, vlijeme směs a z obou stran vysmažíme omeletu. Takto postupujeme i u ostatních porcí.
Vaječnou omeletu podáváme potřenou hořčicí nebo kečupem. Můžeme také přidat plátek salámu, kdo chce může použít koření podle chuti.
Misto strouhanky jde pouzit mlete ovesne vlocky s trochou lnenych a sezamovych seminek a je z toho zdrava snidane :) krome toho, ze je chutna, jako uz v puvodnim receptu.
Jandová
Komentář k receptu Vaječná omeleta
Přimlouvám se za mléko místo vody.
Klárka
Na cesty
Pokud do omelety přidám šunku, hrášek, kukuřici a cibulku tak se hodí jako oběd na cesty místo řízku.
Goldie
Vaječná omeleta
U nás se tomu říká vaječný řízek. Potřeme hořčicí, posypeme cibulkou, přehneme a podáváme s brambory. Je to rychlý a sytý oběd:-)