Vaflové bramboráky

Jestli máte rádi bramboráky, ale neděláte je jen proto, že jsou moc mastné, vyzkoušejte je ve vaflovači. Uvidíte, že jsou od těch smažených na pánvi k nerozeznání - krásně opečené i křupavé.


3.525x
150 min

Postup přípravy

Brambory očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme další ingredience (horké mléko, hladkou mouku, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a drcenou majoránku). Případně si připravíme bramborákové těsto podle vlastního receptu, jak ho máme rádi.

Spodní díl vaflovače potřeme trochou oleje. Stačí jen první bramborák, pak už nemusíme. Do vaflovače rozprostřeme těsto, přiklopíme a pečeme asi 5 minut.

Hotové vaflové bramboráky podáváme teplé nebo studené. U nás je jíme s uzeným a kysaným zelím.
user-icon

autor miruna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaflové bramboráky

Zpět na recept