Václavky na smetaně

Pokud se na podzim vydáte do lesa, určitě si nasbírejte václavky a udělejte z nich výbornou omáčku. Recept je víc než jednoduchý.


2.04x
35 min

Ingredience

1-2 kscibule
1 lžičkakmín
1-2 lžícehladká mouka
1 lslepičí vývar
1 kelímeksmetana na vaření
500 gváclavky
1-2 lžičkymletá sladká papřika

podle chuti

sůl
citron
mletý pepř

podle potřeby

máslo na smažení

Postup přípravy

Na omáčku používáme pouze očištěné hlavičky václavek. Na másle dozlatova usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, potom přidáme hladkou mouku a sladkou papriku. Necháme chvilku opražit, pozor na papriku, aby se nespálila, přidáme vývar a vaříme asi 10 - 15 minut. Mezitím václavky povaříme asi 1 minutu ve vroucí osolené a okmínované vodě. Povařené václavky opláchneme a přidáme do základu omáčky. Pokud chceme mít omáčku jemnější, můžeme ji před přidáním hub propasírovat přes jemné sítko. Omáčku s houbami vaříme dalších 20 minut. Nakonec přidáme kelímek smetany na vaření, dochutíme solí a pepřem, případně můžeme zakápnout citronovou šťávou. Tímto je omáčka hotová. Václavky na smetaně podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor Martina_74


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Václavky na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Černohorská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena