Uzený štrúdl

Tento pokrm se výborně hodí do masového menu.


4.012x
45 min
2×

Ingredience

2 plátkylistové těsto

na potření

máslo
plnotučná hořčice

podle chuti

eidam
steakové koření
žampiony
grilovací koření
anglická slanina
uzený sýr
sezamová semínka
pikantní salám

Postup přípravy

Připravíme si plátkové sýry, salám, slaninu a sterilované nebo čerstvé žampiony. Sterilované žampiony scedíme, čerstvé po očištění nakrájíme na plátky. Množství si navolíme podle vlastní chuti.

Z listového těsta vyválíme placku a uprostřed ji pomažeme plnotučnou hořčicí. Na těsto naskládáme plátky eidamu, pikantního salámu, uzeného sýra, anglické slaniny a žampiony. Zatočíme jako štrúdl, potřeme máslem a posypeme grilovacím kořením, steakovým kořením a sezamovými semínky. Stejně postupujeme i s druhým plátem těsta.

Uzený štrúdl pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě.

Upečený uzený štrúdl nakrájíme na plátky a podáváme jako chuťovku, je dobrý teplý i studený.
user-icon

autor denisska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzený štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena