Uzený pečený bůček

Uzený bůček s křenovou omáčkou podáváme teplý s čerstvým pečivem a nakládanou zeleninou.


4.333x
120 min

Ingredience

1 dlvývar
1 kscibule
200 gmajonéza
6 kshřebíček
křen
3 lžícemed
2 ksbobkový list
10 kuličekcelý černý pepř
2 lžíceworchestrová omáčka
1200 glibový uzený bůček vcelku

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Bůček očistíme. Cibuli oloupeme. Čerstvý křen oloupeme, nastrouháme, smícháme s majonézou, osolíme a opepříme. Do velkého hrnce s vodou vložíme celou oloupanou cibuli, celý hřebíček, bobkový list a celý černý pepř. Vše přivedeme k varu a povaříme přibližně 10 minut. Potom vývar odstavíme a vložíme do něj celý kus uzeného bůčku. Maso necháme prohřát přibližně 20 minut, ale nesmí se vařit. Potom maso vyjmeme a necháme okapat. Z uzeného vývaru odebereme asi 1 dl, smícháme ho s medem a worchestrovou omáčkou. Změklou kůži na bůčku nakrájíme na kostičky a maso vložíme do trouby předtopené na 160 °C. Bůček pečeme za občasného potírání medovou směsí asi 40 minut. Maso pouze potíráme, ale nepodléváme. Upečený zlatavý bůček podáváme s křenovou omáčkou. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo, nakládané cibulky a kyselé okurky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uzený pečený bůček

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena