Uzené podkovy z kapra

Recept na kapří podkovy nakládané a potom uzené v udírně.


3.02x
120 min

Ingredience

1 kskapr

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
kmín
tymián
bazalka
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Kapra naporcujeme na podkovy, nasolíme, naložíme přes noc do oleje s bylinkami a kořením - bazalka (pokud možno čerstvá), mletý bílý pepř, kmín a tymián.

Kapří podkovy pověsíme do udírny a necháme udit cca 2 hodiny, ale záleží na kaprovi, kapr je tučný, proto nevyschne. Stejně lze postup aplikovat i na pstruha, ale k němu přidáme i citron.

Pozor při věšení do udírny, kapří podkovy pověsíme uprostřed za páteř, ale pstruh rád padá, proto buď za hlavou propíchnout pod páteří, nebo použít mřížku na ryby.

Uzené podkovy z kapra podáváme s čerstvým chlebem. Je to výborná záležitost!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzené podkovy z kapra

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.