Recept na kapří podkovy nakládané a potom uzené v udírně.
1 ks | kapr |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
kmín | |
tymián | |
bazalka | |
mletý bílý pepř |
Kapra naporcujeme na podkovy, nasolíme, naložíme přes noc do oleje s bylinkami a kořením - bazalka (pokud možno čerstvá), mletý bílý pepř, kmín a tymián. Kapří podkovy pověsíme do udírny a necháme udit cca 2 hodiny, ale záleží na kaprovi, kapr je tučný, proto nevyschne. Stejně lze postup aplikovat i na pstruha, ale k němu přidáme i citron. Pozor při věšení do udírny, kapří podkovy pověsíme uprostřed za páteř, ale pstruh rád padá, proto buď za hlavou propíchnout pod páteří, nebo použít mřížku na ryby. Uzené podkovy z kapra podáváme s čerstvým chlebem. Je to výborná záležitost!
Kapr v hlavní roli: Klasické i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
autor Martin Dočekal
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena