Kapra naporcujeme na podkovy, nasolíme, naložíme přes noc do oleje s bylinkami a kořením - bazalka (pokud možno čerstvá), mletý bílý pepř, kmín a tymián. Kapří podkovy pověsíme do udírny a necháme udit cca 2 hodiny, ale záleží na kaprovi, kapr je tučný, proto nevyschne. Stejně lze postup aplikovat i na pstruha, ale k němu přidáme i citron. Pozor při věšení do udírny, kapří podkovy pověsíme uprostřed za páteř, ale pstruh rád padá, proto buď za hlavou propíchnout pod páteří, nebo použít mřížku na ryby. Uzené podkovy z kapra podáváme s čerstvým chlebem. Je to výborná záležitost!
Kapr v hlavní roli: Klasické i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
Autor:Martin Dočekal
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena