Uzené koleno s knedlíky a se zelím

Možná, že ne moc zdravě, ale určitě vydatně vás nakrmí uzené koleno s knedlíky a se zelím. Pro podporu trávení doporučuji jídlo "spláchnout“ vychlazeným pivem.


3.1169x
60 min
1×

Postup přípravy

Vepřové uzené koleno vaříme 40 minut v tlakovém hrnci společně s pepřem, bobkovým listem a novým kořením v mírně osolené vodě.

K zelí přidáme kmín a cukr, zalijeme vodou a vaříme 15 minut.

Hotový houskový knedlík, klidně zakoupený v obchodě, nakrájíme na plátky a nad párou ohříváme asi 10 minut.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova usmažíme na másle.

Uvařené uzené koleno vyjmeme z vývaru a naporcujeme. Přidáme na talíř k uvařeným knedlíkům. Knedlíky polijeme máslem s usmaženou cibulkou.

Uzené koleno s knedlíky a se zelím zapíjíme chlazeným pivem.

Vývar z masa nevyléváme, můžeme z něj připravit výbornou uzenou polévku.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzené koleno s knedlíky a se zelím

Zpět na recept