Polévka z uzeného masa

Pokud se chystáte uvařit k obědu uzené maso, zkuste pak vývar z masa použít na jednoduchou ,výbornou a vydatnou polévku.


3.2210x
45 min
8×

Ingredience

3 lvoda
mletý černý pepř
polévkové koření (maggi)
6 kuličekcelý černý pepř
1 ksrýže ve varných sáčcích
zelená petrželová nať
500 guzené vepřové maso
0.5 balíčkuzmrazená zeleninová směs

Postup přípravy

Uzené vepřové maso vaříme 30 minut v tlakovém hrnci společně s kuličkami pepře. Vodu solíme jen mírně, uzené maso je slané dost. Na polévku je možné použít vývar i z uzeného vepřového kolena. Po dobu tepelné přípravy masa si uvaříme 1 varný sáček rýže. Vaříme ji podle návodu na obalu asi 15 minut ve vroucí osolené vodě. Uvařený vývar z uzeného masa přecedíme. Maso vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme zmrazenou směs mrkve, hrášku a kukuřice a krátce povaříme. Ochutíme mletým pepřem, maggi kořením a přisypeme uvařenou rýži. Polévku z uzeného masa promícháme a můžeme podávat. Na talíři polévku zdobíme nakrájenou zelenou petrželovou natí. Petrželka může být i sušená.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka z uzeného masa

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena