Uzená kotleta s kedlubnami

Celkem úsporný recept na dobrou večeři.


3.02x
35 min

Ingredience

2 lžícemáslo
1 kscibule
1-2 lžičkyhořčice
2 ksšalotka
100 gzakysaná smetana
150 mlzeleninový vývar
700 gkedluben
300 gmražené bramborové krokety
600 guzená vepřová kotleta bez kosti

podle chuti

sůl
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy

Krokety připravíme podle návodu buď v troubě, nebo ve fritovacím hrnci.

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky.

Na másle lehce osmahneme cibuli, přidáme kedlubny, zalijeme polovinou vývaru a dusíme téměř doměkka. Vývar by měl být ke konci téměř vyvařen.

Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Spolu s masem je ve druhé polovině vývaru udusíme doměkka.

Kedlubny okořeníme podle chuti, zalijeme kysanou smetanou a prohřejeme. Již nevaříme.

Na talíře rozdělíme bramborové krokety, maso a kedlubnovou směs.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzená kotleta s kedlubnami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.