Ušelo

Tradiční velikonoční omáčka z mouky, vajec a klobásy.


3.0857x
25 min

Postup přípravy

Nakrájíme si klobásu na kolečka, slaninu na kostičky. Oboje společně restujeme na pánvi. Zatímco se nám klobása se slaninou restují, vmícháme si do smetany všechna vejce, mouku, mletý pepř, a sůl.


Když máme orestováno, zalijeme směs nachystanou smetanou. Vaříme na mírném ohni 3-5 minut do zhoustnutí. Podáváme s chlebem.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ušelo

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.