Těsto, které je hotové raz dva, chutné, křehké. Rozdělit na dva až tři díly, do jednoho dílu přidat kokos, do druhého mleté ořechy a do třetího kakao. Každý druh jinak slepit a ozdobit - a hned jsou na světě 3 různé druhy.
Hodnocení
4.8
/ 5 (43x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Těsto
Máslo75 dkg
Žloutek5 ks
Cukr moučka30 dkg
Hladká mouka 1 kg
Podle potřeby
Kakao
Kokos
Mleté vlašské ořechy
Postup přípravy
Všechny suroviny spojíme rukama dohromady a vypracujeme hladké těsto.
Linecké těsto rozdělíme na 3 díly. Do jednoho zapracujeme kokos, do druhého mleté vlašské ořechy a do třetího kakao. Kokos, ořechy a kakao dávám podle oka.
Těsto dáme do lednice mírně ztuhnout. Pak je na pomoučněném vále vyválíme a vykrajujeme různé tvary.
Linecké upečeme a po vychladnutí slepujeme. Já kokosové slepuji nutelou smíchanou s pikantní marmeládou, ořechové marmeládou a kakaové rumovou náplní z másla, cukru a rumu. Nahoru pak můžeme cik cak nastříkat čokoládu a ozdobit půlkou ořechu, lentilkou.
Komentář k receptu Univerzální recept na linecké cukroví
Těsto jsem vyzkoušela a musím říct, všechna chvála a čest. ;) Cukroví je křehoučké a voní po másle, bylo možné ho z těsta vykrajovat i dělat pracny. Děkuji za recept, uchovám ho na další Vánoce.
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Univerzální recept na linecké cukroví