Ukrajinské plněné knedlíky se mohou nadívat jak masem, tak i bramborami s cibulkou. Variací je ale nespočet!
náplň | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
250 g | mleté maso |
podle chuti | |
sůl | |
ocet | |
mletý pepř | |
na ozdobu | |
50 g | máslo |
1 kelímek | zakysaná smetana |
těsto | |
voda | |
500 g | hladká mouka |
1 ks | celé vejce |
Z mouky, soli, vejce a vody vypracujeme hebké těsto, jehož konzistence se blíží lineckému. Hmotu necháme v chladu asi 30 minut odpočinout. Mezitím si připravíme náplň z mletého masa, soli, pepře a oloupaného, prolisovaného česneku. Těsto rozválíme na plát o síle asi 2 mm a vykrajujeme z něj kolečka potřebné velikosti. Do středu kolečka vložíme mleté maso vytvarované do kuličky. Kolečko přehneme napůl, spojíme a rohy vzniklého půlkruhu taktéž spojíme proti sobě a vznikne nám jakýsi klobouček - pelmeň. Pelmeně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut, pro kontrolu je lepší jeden pelmeň rozpůlit, abychom zjistili, zda je dovařený. Horké ukrajinské pelmeně servírujeme s plátkem másla a kopečkem smetany. Vynikající je též polít je navíc trochou octa a popepřit.
Recept na pravý ukrajinský boršč krok za krokem
Recept na pravý ukrajinský boršč - hustou polévku se spoustou zeleniny a masem. Je velmi sytá, zahřeje a skvěle chutná. Polévku se naučíme krok za krokem.
Pokud jste striktními zastánci zdravé a dietnější kuchyně, nejspíš budete u následujícího článku obrazně skřípat zuby. Ukrajinské kulinářské umění si totiž libuje v mase, v živočišných tucích a v nejrůznějších plněných těstovinách a řídí se heslem: Co není úplně zdravé, je alespoň dobré.
autor Sarkak
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena