Vaření.czReceptyTyrolské špekové knedlíky

Tyrolské špekové knedlíky

Recept na výborné a jednoduché knedlíky.


4.747x
60 min
4×

Postup přípravy

Slaninu a pečivo nakrájíme na kostičky. Do trouby dáme na pekáč nebo pánev rozškvařit sádlo a slaninu. Vsypeme pečivo a necháme orestovat. Pak směs vyndáme a necháme vychladnout. Do směsi přidáme hrubou mouku, na kostičky nakrájený uzený bůček nebo zbytky uzeného a osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku nebo květu. Vše zalijeme vlažným mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Vše zpracujeme měchačkou v těsto, ze kterého mokrou rukou tvarujeme kulaté knedlíky. Tyrolské špekové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vody asi 10 - 15 minut. Z uvedeného množství mám zhruba 7 knedlíků. Tyrolské špekové knedlíky podáváme nejlépe s kyselým zelí a přelité na sádle smaženou cibulkou. Dobré jsou ale i se špenátem.
user-icon

autor Vlasta1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tyrolské špekové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena