Tymiánové placičky

Skvělý předkrm. U nás pokrm servírujeme i jako hlavní jídlo, protože je syté.


3.084x
45 min

Ingredience

sůl
2 kscibule
1 svazektymián
4 ksrajče
2 lžíceolivový olej
2 lžícerajský protlak
mletý černý pepř
300 gbílé klobásy
1 balíčektěsto na pizzu v prášku
hladká mouka na vál a plech
250 geidam vcelku

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Eidam pokrájíme na malé plátky, stejně jako omytá rajčata. Tymián propláchneme, osušíme a otrháme lístečky.

V pánvi rozpálíme olej, cibuli zesklovatíme, přidáme masovou směs vymačkanou z klobás a za stálého míchání asi 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme a vmícháme protlak.

Směs na těsto dle návodu vypracujeme na hladké těsto a to rozdělíme na 8 kousků. Z každého pak pomocí mouky vytvoříme placičku o velikosti pivního tácku. Pokryjeme masovou směsí, rajčaty, plátky sýra a zasypeme tymiánem.

V předehřáté troubě na 200°C pečeme na pomoučeném plechu 15 až 20 minut a podáváme horké.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tymiánové placičky

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.