Tykvový kompot

Kompot z tykví (cuket) podle mé maminky.


3.170x
0

Postup přípravy

Tykve nebo cukety očistíme, nakrájíme na kostky a ve vodě s octem je necháme rozležet do druhého dne. Doporučuji použít tykve, které mají citronově žlutou dužinu. Je bezpodmínečně nutné dodržovat recepturu, jinak bude mít každá dávka jinou chuť. Relativní přesnost je zaručena používáním vždy stejných nádob na odměřování. Před vařením v nálevu opereme cukety na sítu a nechat okapat. Zatím opláchneme citron, nakrájíme jen na kolečka, zbavíme kůry a pecek. Tykve vložíme zpět a vaříme až zesklovatí. Přidáme kolečka citronu a hřebíčky. Horký kompot plníme do sklenic a uzavřeme. Před plněním doporučuji vybrat hřebíčky a vyvařené kousky citronu. Dodatečná sterilace není nutná. Chuť tykví s oranžovou dužinou vylepšíme přidáním na kousky nakrájeného kiwi, červeného grepu a zavařených višní. Na uvedenou dávku dáme 2 červené grepy, 3 kiwi a 1sklenici (750 ml) višní. Recept je na jednu dávku.
user-icon

autor Václav

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tykvový kompot

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena