Tygrovaná jogurtovka

Jednoduchá bábovka, která zůstane dlouho vláčná.


3.76x
75 min
1×

Ingredience

3 ksvejce
1 lžícerum
2 lžícekakao
1 hrnečekmléko
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnečekcukr krupice
1 špetkacitronová kůra
2 hrnečkypolohrubá mouka
300 mlbílý jogurt

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme rum, mléko, jogurt a citronovou kůru. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu necháme bílou a do druhé přidáme kakao. Formu vymažeme a vysypeme a střídavě nalijeme do formy obě těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 minut. Po upečení necháme bábovku vydýchat, vyklopíme a pocukrujeme. Tygrovaná jogurtovka je výborná hlavně tím, že zůstane i po pár dnech vláčná.
user-icon

autor kvetina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tygrovaná jogurtovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena