Tvarůžkové prsty

Tip na rychlý oběd z tvarůžek.


4.52x
30 min

Ingredience

100 ganglická slanina
2 balíčkyolomoucké tyčinky

trojobal

sůl
2-3 ksvejce
strouhanka
mléko
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Tvarůžkové tyčinky od sebe oddělíme. Každou tyčinku zavineme do slaniny. Pokud je třeba, zpevníme je párátkem. Připravíme si klasický trojobal - hladkou mouku, rozšlehaná osolená vejce s trochou mléka a strouhanku. Každý tvarůžkový prst obalíme v mouce, vejcích a strouhance a pak ještě jednou ve vejcích a strouhance. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a tvarůžkové prsty restujeme ze všech stran dozlatova. Tvarůžkové prsty podáváme s vařenými brambory a tatarkou.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tvarůžkové prsty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena