Pečené rybí prsty se smetanou

Recept na dobrý oběd či večeři z rybích prstů. Příprava je snadná.


2.89x
35 min
1×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme podélně. Pekáč potřeme tenkou vrstvu slunečnicového oleje. Nakrájené brambory dáme na plech, posypeme kořením a prsty promícháme koření s olejem tak, aby byly brambory namazané a okořeněné rovnoměrně. Na druhou část plechu vyskládáme vedle sebe rybí prsty.

Na okořenění můžeme použít hodně druhů koření. Já používám červenou papriku, chilli koření a také přímo směs na brambory (americké, hranolky apod.).

Brambory s rybími prsty pečeme, dokud brambory nezačnou hnědnout, potom vypneme troubu a necháme je dojít. Na talíři polijeme brambory i rybí prsty smetanou a při nabírání vše namáčíme. Samozřejmě se můžeme obejít i bez smetany, ale díky ní se trochu rozmočí ostré hrany vzniklé při pečení a všechno má pak jemnější chuť.

Pečené rybí prsty se smetanou podáváme s upečenými brambory jako hlavní chod .
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené rybí prsty se smetanou

Zpět na recept