Tvarůžková pomazánka 1

Klasická a velmi aromatická pomazánka z pravých olomouckých tvarůžků. Nenechejte se odradit délkou fermentace, protože výsledek stojí opravdu za to.


4.551x
30 min

Postup přípravy

Olomoucké tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do uzavíratelného boxu a zalijeme pivem. Přidáme špetku kmínu, bobkový list a nové koření. Takto necháme fermentovat v pokojové teplotě asi 7 dní.

Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Poté zbylé pivo odlijeme (otrlejší mohou zbytek piva ponechat) a k tvarůžkům přimícháme pravé máslo, měkký sýr, nakrájenou pažitku, mletou papriku, trochu chilli, česnek a cibuli. Celou směs řádně promícháme.

Tvarůžkovou pomazánku servírujeme na čerstvý chléb.
user-icon

autor Ptc


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarůžková pomazánka 1

Zpět na recept