Tvarohový koláč s cibulovou náplní

Recept na slaný koláč z tvarohového těsta s náplní z červené cibule, sýru a smetany. Pokrm můžeme servírovat teplý s listovým salátem třeba k večeři. Chutná ale i zastudena třeba k pivu nebo vínu.


4.818x
75 min
1×

Ingredience

těsto

4 lžíceolej
1 ksvejce
4 lžícemléko
250 ghladká mouka
125 gměkký tvaroh
0.5 balíčkukypřící prášek do pečiva

podle potřeby

olej
tuk na vymazání

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

náplň

2 ksvejce
1 kelímekzakysaná smetana
100 gtvrdý sýr
700 gčervená cibule

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Mouku prosejeme, osolíme, promícháme s kypřícím práškem do pečiva a spolu s tvarohem, mlékem, olejem a vejcem vypracujeme těsto. Tvarohové těsto necháme asi 30 minut odležet v chladu.

Mezitím si připravíme náplň. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na oleji krátce zesklovatíme. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a promícháme s vejci rozšlehanými v zakysané smetaně.

Tvarohové těsto upravíme do plátu, kterým vyložíme dno a okraje vymazané koláčové formy. Na těsto navršíme vychladlou cibuli, osolíme, opepříme a zalijeme smetanovou směsí se sýrem. Tvarohový slaný koláč pečeme v předehřáté troubě asi při 160 °C dorůžova.

Tvarohový koláč s cibulovo-sýrovou náplní podáváme teplý. Chutná ale i za studena jako chuťovka k pivu nebo vínu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový koláč s cibulovou náplní

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká