Tvarohovo-podmáslový cop

Nikdo nepozná, že tenhle moučník není kynutý a byl hotový za chviličku.


4.196x
0
3×

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku, přimícháme prášek do pečiva, přidáme tvaroh, podmáslí, olej, cukr, vanilkový cukr, sůl a přistrouháme citronovou kůru.
Zpracujeme na hladké těsto a potom do těsta zapracujeme rozinky podle chuti, rozinky si chvíli předem propláchneme horkou vodou a naložíme do rumu.

Hladké těsto rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých vyválíme válečky a ty spleteme do copu.
Cop opatrně přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, a pečeme 15 minut.

Žloutek ušleháme s 1 lžící podmáslí. Po 15 minutách plech vyndáme z trouby, potřeme se žloutkovou směsí a posypeme mandlovými lupínky. Tvarohovo-podmáslový cop vrátíme do trouby a ještě asi 15 - 20 minut dopékáme dozlatova.

Tvarohovo-podmáslový cop chutná nejlépe čerstvý, můžeme ho podávat s jahodovou zavařeninou.
user-icon

autor angel 666


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohovo-podmáslový cop

Zpět na recept