Tvarohové hrníčkové knedlíky

Recept na letní oběd, když je čerstvé drobné ovoce.


4.812x
45 min
1×

Postup přípravy

Vezmeme větší hrnec, do kterého se vejde 4 - 5 hrnků, které používáme na čaj. Hrnky vymažeme máslem, aby se uvařené knedlíky dobře vyklopily. Do hrnce nalijeme vodu, aby hrnky byly potopeny asi do půlky.

Připravíme těsto. Netučné tvarohy, žloutky, máslo a hrubou krupici smícháme dohromady. Z bílků uděláme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Tímto těstem naplníme asi do 3/4 hrníčky, které dáme do vody a až se voda začne vařit, tak vaříme asi 30 minut. Pozor nedáváme více těsta, protože toto těsto udělá při vaření čepici.

Po půl hodině zkusíme špejlí, zda je knedlík hotov. Opatrně vyndáme hrnek a buď se sám knedlík vyklopí nebo mu trochu pomůže nožem, že přejedeme kolem obvodu hrnku.

Zatím si připravíme ovoce. Rozmačkané nebo rozmixované jahody, borůvky nebo jiné ovoce použijeme bud jen tak nebo je svaříme s cukrem v hladkou omáčku.

Ovocem přelijeme tvarohové hrníčkové knedlíky, které nakrájíme na plátky. Tvarohové hrníčkové knedlíky zdobíme šlehačkou.
user-icon

autor Jituška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohové hrníčkové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká