Tvarohová žemlovka

Málokdo ocení tak výbornou žemlovku, každý ji ještě předtím než ji ochutná odmítne, a to protože ji někdo nesnášel již ve školní jídelně!


4.022x
45 min
1×

Postup přípravy

Žemle nebo rohlíky pokrájíme na plátky. V mléku rozkvedláme žloutky a cukr. Do tvarohu přidáme část zbylého cukru, skořicový cukr, žloutky, sníh z bílků, rozinky a promícháme.

Z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.

Zapékací nádobu vymažeme a vysypeme strouhankou, poklademe plátky žemlí nebo rohlíků, dobře navlhčíme mlékem se žloutky a cukrem, rozložíme vrstvu tvarohové hmoty opět vrstvu rohlíků a tvarohové hmoty. Na poslední vrstvu rohlíků rozetřeme sníh z bílků a upečeme.

Tvarohovou žemlovku pečeme 30 minut při 180 °C.
user-icon

autor olík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová žemlovka

Zpět na recept