Vyzkoušejte recept na zdravou a chuťově skvělou pomazánku z cukety, mrkve, tvarohu a pesta.
1 ks | mladá cuketa |
1 ks | mrkev |
1 kelímek | měkký polotučný tvaroh á 250 g |
1 ks | červená cibule |
50-70 g | eidam 45% |
3 lžíce | rajčatové pesto |
podle chuti | |
---|---|
citron | |
sůl | |
mletý barevný pepř | |
podle potřeby | |
smetana ke šlehání (33%) | |
olej |
Červenou cibuli a ostatní zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev najemno nastrouháme, cuketu nakrájíme na velmi drobné kostičky.
Cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme cuketu, nastrouhanou mrkev a znovu orestujeme. Směs necháme vychladnout a zašleháme do tvarohu s trochou smetany. Dochutíme solí, pepřem, citronem, přidáme i trochu rajčatového pesta a nakonec přidáme najemno nastrouhaný eidam, ale může být i jiný a výraznější sýr. Podle chuti přidáme i trochu chilli, pokud máme rádi pikantnější pomazánky.
Tvarohovou pomazánku se zeleninou podáváme s oblíbeným pečivem a zdobíme podle fantazie.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Zkuste to netradičně: Pesto z mrkvové natě krok za krokem
Mrkvovou nať nevyhazujte a zkuste si z ní udělat vynikající pesto. Příprava je jednoduchá a hotové pesto můžete použít do těstovin, na topinku nebo do tyčinek.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena