Všichni, kdo milují tvarohovou náplň v buchtách, štrúdlu, knedlíkách a koláčích, možná hledají tento recept. Je jednoduchý, lahodný a voní po vanilce.
Hodnocení
4.6
/ 5 (16x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Žloutek1 ks
Smetana3-5 lžic
Vanilkový lusk 1/2 ks
Plnotučný tvaroh1 kostka
Třtinový cukr1-2 lžíce
Rozinky v rumu3 lžíce
Postup přípravy
Do mísy dáme tvaroh. Vanilkový lusk rozpůlíme, nožem z něj vybereme dřeň a tu přidáme ke tvarohu. Zbylý vanilkový lusk můžeme dále použít.
Do tvarohu přidáme žloutek, rozinky, špetku soli a cukr. Náplň důkladně promícháme a rozředíme smetanou na požadovanou hustotu. Místo smetany můžeme použít polotučné nebo plnotučné mléko.
tvaroh dělám tak, že koupím tvaroh kostku, ne ve vaničce, ten je řídký. Ke kostce tvarohu přidám cukr podle chuti, žloutek a dobrá je i citronová kůra. To je vše. Pořádně rozmíchat. Je to hustá hmota, která drží tvar a nesmí se roztékat. Když je tvaroh ředěný, tak ta tekutina se do těsta vsákne a pak když kousnete do buchty, tak tam skoro žádný tvaroh není. Musí to být husté!
pavel.auinger
Docela fajn
Zkusil jsem to, není to špatné, no proč neplesám, není to přímo zásadní, protože chuť je dobrá, ale u tvarohu by bylo dobré napsat i to, jakou má mít konzistenci. Tučný ale příliš viskozní (tekutý) tvaroh nebylo to co jsem si představoval. Náplň nebyla tuhá, spíš tekutá, podle receptu. Ani jsem nemusel přidávat ani smetanu či mléko. Přes tento nedostatek mi to ale chutnalo, tak to sem dávám spíš jen pro zpřesnění.