Tvarohová mramorová bábovka

Super vláčná a vynikající bábovka.


3.696x
60 min
8×

Postup přípravy

Rostlinné máslo si předem rozpustíme a necháme vychladnout.

Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a zchladlé máslo. Šlehačem šleháme asi 5 minut.

Troubu předehřejeme na 180°C, formu na bábovku vystříkáme jedlým olejem ve spreji.

Do vaječného základu po lžících zašleháme tvaroh. Pak již pouze ruční metličkou vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.

3/4 těsta nalijeme do připravené formy, do zbylého těsta vmícháme kakao a tmavé těsto pomocí vidličky vmícháme do světlého základu.

Bábovku pečeme 40 až 45 minut. Hotovou můžeme jemně poprášit moučkovým cukrem a podáváme.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová mramorová bábovka

Zpět na recept