Vaření.czReceptyTvarohová dvoubarevná buchta

Tvarohová dvoubarevná buchta

Vláčná a chutná dvoubarevná buchta, kterou snadno připravíme podle praktického receptu.


4.629x
30 min
3×

Ingredience

těsto 1

1 hrnekcukr
0.75 hrnkuolej
2 ksvejce
2 lžícekakao
1 hrnekmléko
2 hrnkyhladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

těsto 2

2 ksvejce
1 hrnekmléko
2 kelímkytvaroh
1 hrnekcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

podle chuti

citronová kůra

Postup přípravy

Na kakaové těsto smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, kakao, cukr, vejce, olej, mléko a špetku nastrouhané citronové kůry. Na tvarohové těsto smícháme tvaroh, vanilkový cukr, vanilkový pudink (prášek), cukr moučka, vejce a mléko. V případě, že použijeme tvaroh vaničkový, ten hodně mokrý, ubereme alespoň půl hrnku mléka. I tak bude hmota víceméně tekutá. Do tukem vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého plechu nalijeme přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřeme do všech koutů a na něj navrstvíme tvarohové těsto. Navrch nalijeme zbytek kakaové hmoty a opět vyrovnáme povrch. Tvarohovou dvoubarevnou buchtu pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 150 - 180 °C. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto nám bude sice špinit špejli až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch. Tvarohovou dvoubarevnou buchtu po vychladnutí nakrájíme a servírujeme s šálkem kávy nebo čaje.
user-icon

autor EvkaM


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová dvoubarevná buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena