Tvarohová bábovka z domácí pekárny

Tenhle recept mám od své kamarádky. Je vyzkoušený a u nás bábovka nikdy dlouho nevydrží. Nejraději ji má naše malá dcera.


4.680x
90 min
18×

Postup přípravy

Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí: Mléko, olej, vejce, tvaroh, vanilkový cukr, cukr krystal, polohrubá mouka, prášek do pečiva.

Já mám pekárnu Eta delicca. Dáme program 8 - těsto asi na 10 minut, aby se vše pěkně promíchalo. Pak přepneme na program 10 - pečení. 1 hodina je maximum programu. Po hodině jsem vyzkoušela špejlí, ale ještě nebylo upečeno. Pekla jsem dalších 30 minut, dokud se těsto nelepilo na špejli. Samozřejmě každá pekárna je jiná - nejlepší je vyzkoušet na špejli.

Kůrku nastavíme na světlou, aby nebyla tvarohová bábovka příliš tmavá. Tenhle recept lze samozřejmě použít i na klasickou bábovku pečenou v troubě.
user-icon

autor atafle


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová bábovka z domácí pekárny

Zpět na recept