Tříoříšková bábovka

Jednoduchá bábovka s chutí tří druhů ořechů.


4.712x
60 min
4×

Ingredience

100 golej
3 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
250 gcukr moučka
250 gpolohrubá mouka
100 gvlažná voda

těsto

1 lžícekakao
1-2 lžícemléko
50 gvlašské ořechy

na ozdobu

cukr moučka

těsto 2

0.5 lžičkymletá skořice
50 gneloupané mandle

na potření

3 lžícepolohrubá mouka
olej nebo ztužený tuk

těsto 1

50 gkešu ořechy

Postup přípravy

Ořechy si postupně nameleme a navážíme. Zbylé ořechy z mlýnku smícháme s moukou a směsí vysypeme olejem vymazanou bábovkovou formu. Bílky vymícháme elektrickým šlehačem na tuhý sníh, asi 20 vteřin mícháme na stupeň 1, pak přepneme na stupeň 3 a šleháme dalších 20 vteřin. Pak přepneme na stupeň 5 a sníh vyšleháme dotuha. Nezabere to víc jak 3 - 4 minuty. Cukr, olej, vodu a žloutky vymícháme na světlou řídkou pěnu. Mouku smícháme s práškem do pečiva a opatrně (pěna při vysokých otáčkách "šplíchá") ji vmícháme do pěny. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh. Těsto rozdělíme do tří misek a do každé přidáme jeden druh ořechů a promícháme. Těsta střídavě lijeme (nebo lžící nandáváme) do bábovkové formy. Povrch lehce, abychom nepromíchali těsta, uhladíme. Bábovku pečeme v mírně předehřáté troubě 30 minut na 175 °C. Špejlí vyzkoušíme, nakolik se těsto ještě lepí, formu přikryjeme alobalem a ještě necháme 10 - 15 minut dopéct. Upečenou tříoříškovou bábovku necháme ve formě ještě 15 minut, přikrytou alobalem, "dojít" a pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku bohatě posypeme cukrem a krájíme na dílky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tříoříšková bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena