Tříbarevné stromečky s marcipánem

Pracnější cukroví, výsledek ale za tu námahu stojí.


4.08x
90 min

Postup přípravy

Z prosáté mouky, změklého másla, cukru, vanilkového cukru a 1 vejce si vypracujeme hladké těsto. Podle chuti můžeme ještě přidat kapku vanilkového aroma. Těsto rozdělíme napůl a půlku dobarvíme lžící kakaa. Obě těsta necháme v lednici odležet.

Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme stromečky nebo jiné cukroví. Pěkněji vypadá, když má vykrajovátko ve středu kolečko, hvězdičku, apod. Tmavé stromečky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a na to poklademe světlé vykrojené stromečky. Linecké stromečky upečeme ve vyhřáté troubě.

Mezitím si podle receptu na Marcipán ze sušeného mléka připravíme marcipán, ze kterého vykrajujeme totožné stromečky.

V hrnečku si ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu.

Vychladlé cukroví začneme spojovat s marcipánem tak, že marcipán bude vespod, kápneme na více míst trošku čokolády a jemně přitiskneme upečené stromečky, necháme zatuhnout.

Pak už jen tříbarevné stromečky s marcipánem dozdobíme. K rozpuštěné čokoládě jen nepatrně vmícháme čokoládu bílou. Nepromícháváme úplně, aby i poleva byla dvoubarevná.

Tříbarevné stromečky necháme dobře zatuhnout a uložíme do krabičky, kde je necháme zhruba 7 - 10 dní odležet.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tříbarevné stromečky s marcipánem

Zpět na recept